Fler bussturer
Grosshandlare Isaak Hirsch
Stockholmsbyggen 1870 till 1910-tal
1800-talets byggrush på Malmarna. Packaretorget omdanas till Norrmalmstorg. AB Stockholms Byggnadsförening och Villastaden på Östermalm. Första husen på den nyanlagda Karlavägen 1877-78. Strandvägen blir paradgata och Stockholms gräddhylla. Svenska teatern på Blasieholmen och Oscarsteatern. Stiftelsen Isaak Hirsch minne i Röda Bergen och på Igeldammsgatan m.m.
Tid cirka 2 timmar

Byggmästare Olle Engkvist
- Stockholmsbyggen 1920 till 1950-tal
Stockholms första funkishus på Dalagatan/Tegnergatan 1929. Kvinnohuset Smaragden på Kungsklippan. 30-talshusen utmed Norr Mälarstrand. Per-Albinradhusen på Ålstensgatan. Stjärnhus och terrasshus i 1950-talets Gröndal. LM-staden i Midsommarkransen 1937-39. Biografen Flamman i Hornstull. Experimentområdet för billiga bostäder i Eriksdal m.m.
Tid cirka 2 timmar

Agnes, Alma och Anna
Bussturen uppmärksammar fyra kvinnor som var initiativtagare till byggande av bostäder för ensamstående kvinnor, barnrika arbetarfamiljer och äldre mm.
Folkskolelärarinnan Agnes Lagerstedt och AB Stockholms arbetarhem i kvarteret Storken på Östermalm på 1890-talet. Magna Sunnerdahl och barnrikehusen i kvarteret Kristallen på Söder. Alma Hedin och Goveni minne i kvarteret Piskan på Söder. Blomsterfonden i Röda Bergen och på Ringvägen. Bryggeriarbeterskan och senare biografägaren Anna Visborg-Johansson som tog initiativ till flera kvinnohus bl.a. det i Stadshagen från 1940-talet.
Biografier Agnes, Alma, Magna och Anna
Tid cirka 2 timmar

Krogar och nöjesställen 1860 till 1920-tal
Auditorium, Vinterpalatset och Palladium. Hotell Rydberg, Hammerska ladan och Grand hotell. Panoptikon, Hotel du Nord och Blanchs cafe. Berns salonger, Restaurant Metropol och Grotta Azurra. Klarakrogarna Tennstopet och Löwenbrau. Även cafeer, konditorier, danshak och andra nöjesställen som roat Stockholmarna under generationer.
Tid cirka 2 timmar

Privatpalats och stadsvillor 1860 till 1920-tal
f.d. Sagerska och Barclayska husen vid Kungsträdgården. Curmans, Sachs, Kreugers och Palmes i Villastaden. Lärkstaden och Danderydsgatan. Hallwylska och von Rosenska palatsen. Konsul Broms villa på Narvavägen och f.d. Falkmanska villan på Karlavägen. Villorna i Diplomatstaden som på 1910-talet byggdes av bankirer, fabrikörer och andra förmögna stockholmare.
Tid cirka 2 timmar

Bryggerier och tobaksfabriker
Ljunglöfska snusfabriken i kvarteret Träsket. Hamburgerbryggeriet på Norrtullsgatan. Sankt Eriks bryggerier vid Kungsholms torg. Stora bryggeriet i Hornsberg. Brännvinskungen L.O. Smith och Spritfabriken på Reimersholme. Sveriges största Tobaksfabrik: Willhelm Hellgren & Co vid Götgatan. Munchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand och Vicanderska korkfabriken. Pilsenerbryggeriet och Phiels bryggerier vid Skanstull. Nurnbergs och Neumullers bryggerier m.m.
Programblad Bryggerier i Stockholm
Tid cirka 2 timmar

30-talets funkis
Med den välbesökta Stockholmsutställningen sommaren 1930 fick funktionalismen eller "funkisen" sitt genomslag i Sverige. Den nya "stilen" inrymde ofta höga ambitioner vad det gällde att få fram små men moderna bostäder för det stora flertalet av befolkningen. Efter krisåren i decenniets början kom byggandet under slutet av 30-talet att nå rekordnivåer.
Lindarängens flyghangar och Ford Motor Company i frihamnen. KTH:s kårhus och Sveaplans flickläroverk. Kungsklippan och Norr Mälarstrand. HSB:s bostadskomplex i kvarteret Färjan på Alströmergatan och kvarteret Marmorn på Lundagatan. "Inmalningstvånget" med smålägenheter för låginkomsttagare på 30-talet i Eriksdal. Luma lampfabrik i Hammarbyhamnen och KF:s kvarnar och radhus på Kvarnholmen
Tid cirka 2 timmar

Ödekyrkogårdar i Stockholm
Pestgravarna från 1710-11. Båtsman- och fattigkyrkogården i nuvarande Stureparken på Östermalm. Garnisonskyrkogården vid Engelska kyrkan och kolerakyrkogården vid Radiohuset. De judiska begravningsplatserna Aronsberg och Kronoberg på Kungsholmen. Kolerakyrkogården utanför Skanstull m.m.
Tid cirka 2 timmar
