Bussturer

Välkommen att delta i guidade bussrundturer på olika teman och i olika delar av Stockholm. Bussturerna görs i bekväma turistbussar och är vanligtvis på cirka två timmar.  Avgiften är cirka 200 kr/person och det går att förboka platser.  Aktuella datum för kommande bussturer finns i kalendarium.

Om du vill arrangera en egen busstur för företag, förening eller annat så finns det ett antal förslag på turer längre ner under fliken Bussturer. Om ni väljer att boka någon av dessa så är kostnad för buss, chaufför och min guidning 8500 kr + 6% moms. Bussarna rymmer vanligtvis 48 passagerare. Har ni önskemål om annan design på bussrundtur så kontakta mig.

Klicka här för att läsa DN-fotografen Lars Epsteins blogg om bussturen "Söder på 80 minuter"

Skobell på hörnet Götgatan/Blekingegatan. Tyvärr nedlagd i år.

Stockholm i neon

Tisdag 27 december

En guidad busstur kvällstid om handel, restauranger och biografer 1920 till 1960-tal:

NK och Sidenhuset. Meeths och Ströms i Centrumhuset. Nessims och Myrstedts mattor. Konditori Vetekatten, Ritorno och Gunnarssons. Restaurangerna Metropol, Lido och Drufvan. Löwenbrau och Tennstopet. Stomatol vid Slussen och Tulo vid Sankt Eriksbron. Biograferna Flamman, Draken och Rigoletto m.fl.

Avfärd kl. 18.00 från ABF-huset Sveavägen 41

Avgift 220 kr - tid 1.5 timme

Föranmälan till busstur

Kvarteret Paraden på Gärdet. Byggherre Anders Dunder och arkitekt Björn Hedwall 1932.

30-talets funkis

Torsdag 29 december

En guidad busstur om den tidiga modernismens byggnader och miljöer i Stockholm.

Lindarängens flyghangar och Ford Motor Company i frihamnen. Gärdet och "Abbesinien" i Hjorthagen. Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen. "Inmalningstvånget" med smålägenheter för låginkomsttagare på 30-talet i Eriksdal. Luma lampfabrik i Hammarbyhamnen och KF:s kvarnar och radhus på Kvarnholmen m.m.

Avfärd kl. 13.00 från ABF-huset, Sveavägen 41

Avgift 220 kr - tid 2 timmar

Föranmälan till busstur