Bussturer

Välkommen att delta i guidade bussrundturer på olika teman och i olika delar av Stockholm. Bussturerna görs i bekväma turistbussar och är vanligtvis på cirka två timmar.  Avgiften är cirka 200 kr/person och det går att förboka platser.  Aktuella datum för kommande bussturer finns i kalendarium.

Om du vill arrangera en egen busstur för företag, förening eller annat så finns det ett antal förslag på turer längre ner under fliken Bussturer. Om ni väljer att boka någon av dessa så är kostnad för buss, chaufför och min guidning 6800 kr + 6% moms. Bussarna rymmer vanligtvis 48 passagerare. Har ni önskemål om annan design på bussrundtur så kontakta mig.

Klicka här för att läsa DN-fotografen Lars Epsteins blogg om bussturen "Söder på 80 minuter"

Stadsvillor och privatpalats

Curmanska villan på Floragatan. Josef Sachs, Ivar Kreugers och Wallenbergs på Villagatan. Palmeska och f.d. Håvanderska huset på Östermalmsgatan. Lärkstaden och Danderydsgatan. Hallwylska och von Rosenska palatset. Konsul Broms villa på Narvavägen. Villorna i Diplomatstaden som på 1910-talet byggdes av bankirer, fabrikörer och andra förmögna stockholmare. Prinsvillorna på Djurgården m.m.

Inget datum finns för denna busstur

Brott och straff på Söder

Avrättningsplatserna på Pelarbacken, Stigberget och Nytorget. Källaren Hamburg, Kolerakyrkogården och galgbacken utanför Skanstull. Dihlströmska arbetsinrättningen på Glasbruksgatan. Rånmördaren Ander, giljotinen och sista avrättningen på Långholmen 1910. Herman Göring och Katarina mentalsjukhus. Uppfostringsanstalter och "skolkarehem" m.m,

Söndag 28 november avfärd kl.12.00 från Hotell Malmen. Föranmälan klicka här!

Programblad som pdf