Kalendarium

Tusen steg - vandringar för Ukraina

Nu i början av året så blir det stadsvandringar lördagar på Stockholms gator till förmån för Ukraina. Jag har startat en insamling som går till UNHCR:s hjälparbete i fält i Ukraina.

Det blir lite kortare vandringar på en timme och max en kilometer (cirka tusen steg...) med en rekommenderad donation på 100 kr/person. Alltså ett tillfälle att utforska Stockholms byggnader, gator och kvarter och samtidigt visa empati för Ukrainas folk.

Det är ingen föranmälan, bara att komma till samlingsplats. Donationen kan göras i förväg via Länk till insamling eller på plats med kontant/swish.

ps. det är givetvis varmt välkommet att ge en donation, via länken, även om man inte har för avsikt att delta....

Hamngatan

Sparreska palatset, Enkehuset och Sveasalen. Hamngatspalatset, Sidenhuset och apotek Lejonet. NK:s stora varuhus. Sagerska husen och MEA, m.m.

Samling på Malmskillnadsgatan ovanför Hamngatan lördag 4 februari kl. 11.00  - tid 1 timme - avslut vid Nybroplan

Vasagatan

Cafe Cosmopolite och restaurang Pilen. Hotell Continental, Ritz, Adlon, Astoria och Terminus. Ferdinand Bobergs Centralpostkontor och Edelswärds Centralstation m.m.

Samling Vasagatan/Olof Palmes gata lördag 11 februari kl. 11.00 - tid 1 timme - avslut vid Tegelbacken

Kungsgatan

Palladium och Bal Palais. Hotell Carlton och konditori Vetekatten. Royal, Saga och Rigoletto. Restaurang Pagod och Lido. Ströms, Meeths och Myrstedts  mattor m.m.

Samling utanför Casinot, Kungsgatan 65, lördag 18 februari kl. 11.00  - tid 1 timme - avslut vid Norrlandsgatan

Karlavägen

Apoteket Elefanten. Biograferna Karla och Esplanad. Vegahuset och Tössebageriet. Blanche malmgård, Östra Real och Industripalatset. f.d. Veterinärinstitutet och Falkmanska villan m.m

Samling Karlavägen/Sturegatan lördag 25 februari kl. 11.00  - tid 1 timme - avslut vid Karlaplan 

Drottninggatan

Centralbadet och  Skandiabiografen. Apotek Ugglan, Buttericks och Bredenbergs varuhus. f.d. Hotell de suede och Regina. Felix Sachs fasad, Skånebanken och Rosenbad m.m.

Samling Drottninggatan/Barnhusgatan lördag 4 mars kl. 11.00  - tid 1 timme - avslut vid Fredsgatan 

 

Folkungagatan

Biograferna Lejonungen, Gloria och Pelikan. Apotek Renen. Restaurang Nils Emil, Caina och Shanghai. Repslageriet, Södra varvet och Londonviadukten m.m.

Samling Folkungagatan/Götgatan lördag 11 mars kl. 11.00  - tid 1 timme - avslut vid Erstagatan